google.com, pub-1617294731331108, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Sähköpotkulauta Blogi:

Kolmas

Uusi Sähköpotkulauta:

Pitihän se uuslauta ostaa kun se vanha rupes hyytyilemään.

Tällä kertaa olis jo surffaillut ulkomaalaisia sivustoja kun suomesta ei oikeen sopivaa budjetti lautaa tuntunut löytyvän. Päädyin ostamaan Wizzard 2.5. Maksoi 700€. Se oli siihen aikaan laadukas lauta 500w moottori ja 13ah akku. Takavetokin vielä. Jarrutuksen sähkö talteen otolla ja täysjousitettu peli, ilmarenkailla. Ai, että ja ai, että. Kolme vaihdetta ja 2 vaihteella se otti sen reilut 22kmh ja 3vaihteella 35kmh. Harvoin mä täysiä ajelen vaikka jos jonkun näköstä laitetta ollut. Enemmän se vääntö kun ylämäet kivutaan ylös hyytymättä. Tällä pysty hyppimään kanttareita ja ei hiekkäteillä lähteny paikat hampaista.

Töihin mentiin normaalisti. Kerran kaupunglla oli tilanne päällä kun ajelin töistä kotiin pyörätietä pitkin ja ohitin keski-ikäisen pariskunnan jotka siinä maleskeli leveesti vieden koko tien.

Tuli liikenne valot ja pysähdyin. Tämä nais henkiö päätti tulla meuhkaamaan -Mene tolla mopollas tonne autotielle ajamaan, tämä on pyörätie. Ihan tosissaan se siinä meuhkas pienen analysoinnin jälkeen. Ukko katteli siinä vieressä hiljaa, että juujuu. Nainen jatko tivaamista, että tommoset on laittomia ja tosi vaarallisia täällä ajella muiden joukossa ja toihan menee ainakin 50km/h. Naureskelin siinä ja pidin valaistus puheen. Nämä on laillistettu vuonna 2016 jne...ja jatkoin vielä jos turvallisuudesta ruvetaan puhumaan niin teilläkin kannattais olla kypärät päässä kun täällä ajelette. Valot vaihtu vihreiksi ja nainen läks kun rapala kaislikosta, mutta ukko jäi siihen vielä kiinnostuneen kyselemään. Onko noi oikeesti laillisia ja mistä niitä saa ja paljon maksaa. Tais eukolla olla paha päivä päällä :D

Lauta kesti hyvin koko kesän ajelut, vesisateet ja kaikki. Pesin sitä jopa tietämättömyyttäni painepesurilla mutta ei ottanut nokkiinsa yhtään...onneksi.

Talvi oli taas tulossa. Ei muutakun kenkänastat vanhasta laudasta irti ja vaihto uuteen. Ainiin, ilmakumirenkaan. En voinutkaan vetästä kenkänastoja suoraan kiinni koska ne olis rikkonut sisäkumin.

Google kertoi ettei sen kokosia nastarenkaita ollut saatavilla. Kyselin taas ryhmistä, että miten saisin ongelman ratkaistua. Joku kertoi - Ainakin motocrossi puolella renkaita vahvistetaan polkupyörän sisäkumilla ennenkuin tuupataan nastat alle. Bingo.

Minä kiitän ja lähden biltemaan hakemaan. Renkaat irti ja saksilla polkupyörän sisäkumista sopivat suikaleet ja ne liimalla ulkorenkaiden sisään. Entinen sisäkumi tietenkin meni vähän suureksi kun paksuus pieneni ulkorenkaan sisällä mutta sain sen suhkot hyvin sopimaan vanteelle. Vähän se irvisti jostain kohin mutta mitä väliä. Talvella tärisee ja pärisee kun spooreja vetelee, ihan sama.

Vinkkinä jos aiotte kumeja vaihtaa niin ei kannata laittaa sitä lautaa kasattuna ylösalaisin kuten polkupyörällä tehdään. Voin kertoa, että se tekee jonkun verran höpöä kun lauta kiepsahtaa 40cm korkeudelta tohon jalkapyödälle. Hetken jo näytti ensimmäiseltä tikkejä vaatineelta sähköpotkulauta haaverilta mutta laastarilla selvittiin.

sähköpotkulauta talvella.jpg
sähköpotkulauta_nastarengas.jpg

Sähköpotkulautaa ei kannata jättää pakkaseen.

Talven aikana tuli myös huomattua, ettei sähköpotkulautaa kannata jättää pakkaseen. Kävin pyörähtämässä vanhempieni luona ja jätin wizzen ulos 30minuutiks. Ulkona oli jotain -4astetta.

Lähin menemään niin virrat lähti päälle mutta punaista valoa tuli controlleriin. Työntö hommiks meni ja käynnistelin samalla lautaa. Se heräs henkiin ja pääsin ajamaan kotiin. Se on joku varotoimi juttu mikä säästää lautaa. 

Kerran juna-asemalla oli peili jäätä, eikä hiekkaa ollenkaan. Nastat piti kuitenkin hyvin. Pysähdyin odotus laiturille ja laitoin jalan maahan. Jalka lähti alta ja kaaduin siihen meelkein spagaatin kera persuksilteni nauraen. Siinä oli 2v ensimmäiset lipat, paikalteen seisten.

Talvikenkiin olis varmaan parit nastat pitäny laittaa. Talven jälkeen laudassa oli vähän ruostetta sieltä täällä mistä oli maali lähtenyt ja akku oli vähän käsinyt. Ei oikeen ollut enää huippu vireessä, pieni huippupiikki sieltä uupui. Parit ah:oot jääny lappiin niin sanotusti. Multa löytyy vieläkin kyseinen lauta ja ihan hyvin se vielä eteenpäin kulkee. Jossain vaiheessa virittelen siihen uuden akun, ei luottopelistä voi luopua. Mittarissa on jotain 1200km ja 2vuotta se kesti ympärivuotiset ajot.

2 pcs snow tires_lectric-scooter-snow-ti

Xioami m365/Pro Nastarenkaat

US $43.95

-Aliexpress-

Blog Ensimmäinen:

-Ostajan opas

-Eroavaisuudet

-Vinkkejä ylläpitoon

Blog Kolmas:

-Talviajoa

-Miten tehdään nastarenkaat

Ilmakumi renkaisiin

bottom of page