google.com, pub-1617294731331108, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Voiko Sähköpotkulaudalla ajaa talvella?

Kyllä sähköpotkulaudalla voi ajaa talvella. Mutta se on eriasia kuinka paljon olet itse pahimmillaan valmis uhraamaan talviajon eteen.
Poimintoja 2017-2020 vuoden
Blog kirjoituksista

sähköpotkulauta talvella.webp

Sähköpotkulaudan Akku Talvella

Kylmyys syö akun tehoa sekä toimintamatkaa kylmällä ilmalla. Tulevaisuutta ajatellen se ei tee hyvää pidemmän päälle akun kuntoa ajatellen mikäli lauta on huonosti tiivistetty ja kosteus pääsee tekemään tuhojaan. Akun lataus kannattaa suorittaa vasta kun akku on jäähtynyt kunnolla ajamisen jälkeen.

akku.webp

Muuttujat

Talvi ajelu poikkeaa kesä ajelusta sillä, että vauhtia on vähemmän. Pienet renkaat woblaavat edestakaisin hakien uraa jäisellä pinnalla. 

Lumen alta voi paljastua yllättäviä kuoppia, jääpaloja kiviä. Pieni ajoasennon muuttaminen enemmän takapainoiseksi auttaa ehkäisemään yllätyksiä. 


 

Kuivattaminen

Lauta kannattaa ajojen jälkeen puhdistaa lumesta ja saada mahdollisimman nopeasti kuivumaan vaikka kylpyhuoneeseen. Jos lauta vaan jätetään johonkin kuivamaan ilman suurempia lumi/vesi poistoja.

Se varmasti alkaa kerryttämään korroosiota joka näkyy tulevaisuudessa ruosteena.

Laudat on yleensä roiskesuojattuja ei ruosteen esto suojattuja. 

Jarrusatulat tykkäävät myös jäätyä talviajoissa.


 

Sähköpotkulaudan Talvirenkaat

Talvirenkaat kannattaa ehdottomasti asentaa talviliukkaille. Varsinkin etuvetoiset sähköpotkulaudat lähtevät helposti sutimaan mutkissa ja lumipeitteen alla oleva jää voi tehdä tepposet. Lisäksi sähköpotkulaudan renkaat ovat niin pienet ettei pito vaan yksinkertaisesti riitä ilman talvirenkaita vaan lauta jää sutimaan paikoilleen. Talvirenkaita voi joko ostaa valmiina Aliexpressistä tai tehdä itse.

Ohjeet niiden tekoon löytyvät:

Talvirenkaiden teko


 

sähköpotkulauta nastarengas.webp

Löydät Aliexpressistä listattuja tuotteita ja lisäosia mm. sivupeilejä, juomatelineitä sekä tuning osia piristämään sähköpotkulautasi ilmettä joka päiväiseen ajoon.

Aliexpress Välilehdeltä

bottom of page