google.com, pub-1617294731331108, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Sähköpotkulauta Blogi:

Toinen

Mun eka sähköpotkulauta oli flowboard. Ostin sen 2016-17. Se makso silloin jotain 400€. Oli sopivan hintanen budjettiin, eikä silloin ollut kauheesti valinnan varaakaan, tähän hintaluokkaan. Siinä oli 250w etumoottori ja akku 5ah. Mekaaninen taka-jalkajarru. 6,5" täyskumi-renkaat. Auto jäi pihaan, juna-kortti taskuun ja skootilla asemalle.  

N. 3km tuli päivässä ajeltua. Hauska laite kaikenpuolin, ihmiset katteli kun suhailin pitkin poikin kaupunkia, osa katto samanlailla kun jotain paatunutta rikollista. Ajelee täällä laittomasti tommosella rekisteröimättömällä ajoneuvolla, ai kamala :)

Hyvin akkukin kesti ja en joutunut montaakaan sadetta sillä ajamaan esimmäisenä kesänä.

Selälle se ampui kunnon kaarella vettä vaikka oli ihan pientä kosteutta asfaltilla. Piti siis tehdä jostain autonmatosta siihen lokasuoja, ei roiskunu enää.

Kerran junassa tuli kyytiin joku sähkistelijä ja se oli niin umpikurassa kun ihminen voi vaan olla. Selkä, jalat, huppu, laukku. Toivottavasti ei ollu mihinkään palaveriin menossa. Aloin juttelee sille ja kerroin miten ratkoin omanlautani ongelman, jotain se siihen hiljaa tokas, ei ollu oikeen juttu tuulella :D

Päätin työntää skootin kotiin, sitä vettä meinaan tuli.

Talvi oli tulossa ja päätin, että mähän skoottaan ja säästän rahaa. Siinä aamut kylmeni ja luntakin alko tihuttamaan niin, että etupäästä rupes pito loppumaan. Mietin, etten mä rupee nyt kävelemäänkään asemalle en todellakaan rupee, phyij.

Duunissakaan ei oikeen parkki tilaakaan löytynyt ja pystyin menemään julkisilla, oikeestaan halusinkin skoottailla talviliukkailla ja käännyttää ihmistenpäitä kun mikäkin raggari. Sitä paitsi jos joutuu jokapäivä kävelee 3minuutin sijasta 10minuuttia, sehän tekee talvenaikana todella monta tuntia enemmän nukkumis aikaa aamuisin, eks vaa? :) 

Aina sitä on muutenkin pienestä pitäen halunnu jonkun moottorilla kulkevan pyörän tai skeitin. Silloin joskus 20v sitten jotkut niksi ukos väsäili skeittilautoihin moottorisahan moottoreita. Kipee ääni niistä ainakin lähti kun kerran livenä näin. Semmonen piti jostain saada ajattelin.

Nykypäivänä näkee kun tuolla suhailee 12-13 kesäsiä laudoillansa ja on kyllä niin levee hymy suupielillä kun voi vaan olla, ei ollu meillä, Hedbergin sanoin: vhs miehillä. :D

Kattelin netistä talvirenkaita sun muuta, muttei niitä oikeen ollut. Crossipyörän ja auton nastoja kyllä oli mutta nekin liian isoja tai väärän mallisia. Muistin, että edellis talvena joku oli duunissa käyttänyt niitä kenkiin sidottavia nastapohjia. Kävin kaupassa tiirailemassa mutta nekin oli jotenki vääränlaiset.

Lisää googlea kehiin ja silmiin kieritettävät kenkänastat. Mikäs siinä kun täyskumi renkaat oli. Tilaukseen lähti kärkkäiseltä, saa muuten tänäkin päivänä jos mieltää. 

Paketti tuli muutamassa päivässä ja porasin pikkuterällä reijät. Väliin jotain epoksia ja kiersin kiinni. Vähän ne tärisytti jos ei lunta ollut pehmusteena mutta pitoa oli. 20kpl taisin loppujen lopuksi kierittää yhteen.

Koko talven mä siinä menin ja pitoa riitti, ei lähelläkään kaatumisia missään vaiheessa. Noh ratikka kiskot välillä yritti mun tasapainoa koitella, mut siinähän koittelee. Siinä pakkasessa paljoo kiskot rupea ryppyilee :)

Välillä joutu ajelemaan autojen rengas spooreissa kun lunta oli niin paljon, se oli sitä aikaa kun etelässäkin oli lunta. 

Keväällä huomasin ettei akku enää oikeen ollu samassa tikissä kun alkuvaiheessa, se hyyty jo takasin

tulomatkalla ja sen mäen minkä oli ennen mennyt hyvin ylös, niin just ja just jakso mennä. Alussa lauta meni jotain 20kmh, ylikin jos olosuhteet oli hyvät. Lämmin ilma eikä vastatuulta. Nyt meni enää 15kmh ja 2km jälkeen rupes hyytymään.

Osuin sitten kunnon vesisateeseen ja lauta alkoi sanomaan sopimustaan irit. Virrat alko pätkimään. Kurkkasin laudan sisään ja akkuhan oli aivan syöpyny kosteudesta. Mietiskelin jo uutta lautaa, mutten viittinyt vielä ostaa ja otin kiinanmaasta yhteyttä johonkin akku tyyppiin. Kerroi specksit ja kotelo koon. Se makso rahteineen 80€. Kilometrejä oli tässä vaiheessa tullut laskujen mukaan jotain 280km, eli pari euroa kilometri, tähän asti :D

Akku tuli ja rupesin virittelemään. Se oli tehty niin millilleen, että jouduin

oikeestaan survomaan sen koteloon. Uudet piuhat liittimineen kiinni ja kuristesukkaa väliin, sitten testi-ajot.
Ei ollut ihan yhtä tehokas kuin alkuperäinen, mutta toimi ja piti kapasiteettia hyvin sisällään.
 
Tilasin kuitenkin uuden laudan varmuuden vuoksi. Nälkä kasvaa nimittäin syödessä, vähän kuin joka lajissa. Tämä laji ei poikkea niistä ollenkaan.
 
Osuin sitten kerran rankempaan vesisateeseen ja kaput again. Olin tiivistänyt kotelon sun muut kunnolla ja silti se sippas. En kerenny varmaan 2kk sillä ajamaan. Kotelot auki ja se käytännössä ui vedessä. En saanut enää herätettyä henkiin ja ei mua oikeestaan kiinnostanut kun uus lauta oli jo tullut. Vähän oli vielä aamu kylmää +-0 mutta luotin ettei se uus lauta ole mikään pommin. Maksoihan se tuplat vanhaan verrattuna.
Opin tästä aika paljon, niin akuista kuin sähköpuolestakin. Ja mitä kaikkeen tulee niin 1,5€/km tuli noin niinkuin rahallisesti hintaa, mutta omaa tietoista tekoa ja ohjeissa luki ettei sateella saisi ajaa. Talvesta puhumattakaan :D
sähköpotkulauta
sähköpotkulaudan akku

Blog Ensimmäinen:
-Ostajan opas
-Eroavaisuudet
-Vinkkejä ylläpitoon

Blog Kolmas:

-Talviajoa

-Miten tehdään nastarenkaat

Ilmakumi renkaisiin

bottom of page